Rondzendverkeer


Als men verzamelaar is, van welk verzamelgebied ook, is altijd de vraag: "Hoe kom ik aan de ontbrekende objecten ?" Daartoe moet men de handel opzoeken, in winkels, op veilingen of op beurzen. In de filatelie zijn al vele jaren geleden rondzendorganisaties opgericht. Zegels, geplakt in boekjes, komen dan in dozen, tassen of koffertjes naar de verzamelaar toe. Het lijkt net een postorderbedrijf, maar alle zegels, brieven en dergelijke zijn nu meteen op zicht in huis. Daarom doen ook in onze vereniging veel leden hieraan mee: er zijn erg veel mogelijkheden voor heel veel verzamelgebieden, zowel op land als op thema. Er kan van alles in een zending zitten. Wel is het zo, dat wat niet verzameld wordt binnen de vereniging, ook niet aangevraagd zal worden.
De belangrijkste onderwerpen en landen die binnen onze vereniging worden verzameld, zijn:

  1. Nederland (postfris, gestempeld, brieven, enz.).
  2. (voormalig) Nederland overzee.
  3. Duitslanden (BRD, DDR, Berlijn, Duitse Post).
  4. Noord-Amerika.
  5. Australie en Nieuw Zeeland.
  6. Indonesie.
  7. Belgie en Luxemburg.
  8. Engeland en Engelse Gebieden.
  9. diverse thema’s (o.a. Sport, Flora/Fauna, Scheepvaart).

Jammer genoeg zijn wij niet op de hoogte van alle verzamelgebieden van onze leden, zodat de zendingen niet altijd 100% in de smaak kunnen vallen. Geef daarom vaker uw voorkeuren op; wij vragen dat dan gericht aan bij het SamenwerkingsVerband Filatelie (onze belangrijkste leverancier van boekjes). Zo zullen u en uw 60 mede-rondzenddeelnemers nog meer plezier aan de zendingen beleven.

Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw C. Schuitema, De Grouw 10, 9351 LP Leek, tel. 0594 511 586. U kunt ook mailen.